Referentieverhalen


 

Referentieverhalen

 • Revalidatie & MS Centrum Overpelt kiest voor AMiS

  Alles bij de hand met de AMiS

  De Alphatron Mobile intelligent careStation (AMiS) is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip binnen de gezondheidszorg. Voor veel zorginstellingen is de AMiS hét antwoord op de vraag naar geïntegreerde, multifunctionele mobiele zorgwerkplekken. In navolging van de ziekenhuizen gaan nu ook gespecialiseerde centra over op deze efficiënte en veilige manier van werken, zoals het Revalidatie & MS Centrum Overpelt.

 • ECG-diagnostiek JBZ naar next level met custo med

  Ontwikkelen doe je samen

  Waar eerst nog een papieren grafiek uit het ECG-apparaat kwam, is deze nu digitaal. Met de keuze voor custo med van Alphatron heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een volgende stap gezet richting de digitalisering van haar informatievoorziening. De 22 units met rust-ECG en 3 units met inspannings-ECG zijn volledig geïntegreerd in het PACS/EPD van het Bossche ziekenhuis.

 • VUmc gaat digitaal

  Het universitair medisch centrum koos eind 2013 voor het elektronisch patiëntendossier van het Amerikaanse Epic. Alphatron Medical won in de zomer van 2015 de aanbesteding voor de levering van de mobiele werkplekken (COW’s – Computer on Wheels) en vaste panelpc’s. “We hebben een groot beroep gedaan op hun inventiviteit en flexibiliteit”, zeggen projectleider Bart-Jan de Man en informatieanalist Frank Huijmans van VUmc.

 • In Tergooi rijdt het AMiS treintje

  Met de introductie van elektronische medicatietoedieningsregistratie zet ziekenhuis Tergooi met locaties in Hilversum, Blaricum en Weesp, een belangrijke stap vooruit in het verhogen van de patiëntveiligheid. Het ziekenhuis heeft daarbij gekozen voor de AMiS met medicatiebox van Alphatron. Naast de AMiS ontwikkelde Alphatron speciaal voor het ziekenhuis een koppelkar. En zo is het ‘treintje’ in Tergooi gaan rijden.

 • Medisch Centrum Haaglanden-Bronovo kiest voor AMiS

  "AMiS wint op het gebied van hygiëne en veiligheid en is zowel inzetbaar als COW en als medicatiewagen."

 • Mobiele werkplekken in OLVG

  OLVG in Amsterdam stond voor een gigantische operatie. In het kader van de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis wordt overgeschakeld op één ziekenhuisinformatiesysteem: EPIC. Voor de mobiele werkplekken is gekozen voor de AMiS. Achter zo’n aankoop zitten heel veel beslissingen.